Martin Schmidt

Forside
...............

Film
...............

Monster-jægerne
...............

Guldhornene
...............

Bag Det Stille Ydre
...............

Kat
...............

Afmagt
...............

Mørkeleg
...............

Sidste Time
...............

 


 

     
     
  Martin Schmidt har instrueret filmene:

Monsterjægerne
Guldhornene
Bag Det Stille Ydre
Kat
Afmagt
Mørkeleg
Sidste Time
 
     
 
 
Monsterjægerne  (2009)
Monsterjægerne er en børne- familie film for alle fra 7 år og opefter. Filmen er en sjov gyser om skolens onde dreng, Philip, der uforklarende kommer til at slippe et skyggemonster fri, som ellers i årevis har været opbevaret i en flugtsikker fryser. Da monstret er løs, bliver de fire venner, Oliver, Sofie, Markus og Lasse, nødt til at samle evnerne og få indfanget det før hele verden går amok. De får hjælp af Oliver og Lasses farfar, som engang var monsterjæger. Men da han må indlægges på hospitalet, forfremmes Oliver til at være den nye monsterjæger. Men der er ikke meget tid, mange mennesker, deriblandt Oliver og Lasses forældre, er blevet besat og laver farlige ting som for enhver pris må stoppes.

Guldhornene  (2007)
Succes'en med de nordiske guder fra julekalenderen, Jul i Valhal, måtte selvfølgelig følges op med en biograffilm med børnene Jonas, Sofie og Emma, deres forældre Asbjørn og Tove og så selvfølgelig de tossede guder og gudinder fra den nordiske mytologi. I julekalenderen tog børnene fra Midgård på eventyr i Valhal, men denne gang er det guderne der opsøger børnene, for at bede dem om hjælp til at finde de rigtige guldhorn, som guderne selv, engang begravede i den danske muld. Modstræbende indvilliger børnene i at hjælpe deres venner, for hjælpen betyder bl.a. at de skal bryde ind på Nationalmuseet og det viser sig desuden, at guderne ikke er de eneste der vil have fingre i guldhornene. De to onde jætter Thrym og Kvalm er på vej fra Udgård, for at lægge deres klamme hænder på Danmarks nationalskat.

Filmen blev set af 258.000 biografgæster.


Bag Det Stille Ydre  (2005)

Bag det stille ydre er en hårrejsende, nutidig og psykologisk thriller, der handler om en ungt par (Cedergren og Lind), der flytter ind i et gammelt hus med deres lille datter. I løbet af kort tid går det op for dem, at stedet hjemsøges af ånder, hvor en række rystende hændelser og overnaturlige forstyrrelser forbinder familien med nogle uopklarede mord, som er sket tre år tidligere.
 


Kat  (2001)

Den jurastuderende Maria bor sammen med sin veninde Isabella i samme ejendom som sidstnævntes bedsteforældre. En aften er Maria´s kat til stede, da bedsteforældrene afholder en okkult seance, og det bliver begyndelsen til en række uhyggelige begivenheder. Mens hendes humør påvirkes af et dårligt forhold til sin utro kæreste, Henrik, bliver hun efterhånden fascineret af en række bestialske mord, der tilsyneladende altid begås i områder af København, hvor hun selv har befundet sig. Maria beslutter sig for at lave sin egen undersøgelse.


Afmagt  (1998)

Det ensomt beliggende, mørke hus gemmer på en frygtelig hemmelighed. Fra barneværelset kværner grammofonen lystigt "Det er sommer, det er sol og det er søndag", men barnet mangler. Daniel døde ved en ulykke, og hans mor plages af sorg og skyld. Hun ser hele tiden Daniel, men også hans skræmmende fantasifigur, Lillemanden, med den skinnende, skarpe barberkniv. En mystisk natlig gæst dukker frem af regnen. Han kender tilsyneladende hemmeligheden.

 


Mørkeleg  (1996)

Fire gymnasiekammerater mødes i en mørk og afsides villa for at spille 'Backstabbed'. Et spil hvor man med elektroniske plastickvåben skal lege sin egen skrækfilm. Da den frygtelige morder 'Flænseren' imidlertid er på fri fod i nabolaget, varer det ikke lang tid før legen bliver til blodig alvor.

 


Sidste Time  (1995)

Dansk gyser om en flok gymnasieelever, som lokkes i en fælde og holdes fanget i et tomt klasselokale.
Først tror de syv 3.g'ere at de er offer for en joke, men det går hurtigt op for dem, at en vanvittig morder er løs i gangene. Udenfor følger en tv-reporter med fryd det stadigt mere blodige drama. Det bliver mere og mere uvist om de syv fra starten har været aktører i et medie-iscenesat spil. Måske er de aktive deltagere i en mordsag, måske er de selv mordere...