Martin Schmidt

Forside
...................

TV
...................

Kristian
...................

Livvagterne
...................

2900 Happiness
...................

Sanningen om Marika
...................

Jul i Valhal
...................

Ørnen
...................

Rejseholdet
...................

Nikolaj og Julie
...................

Skjulte Spor
...................

 

     
     
  Martin Schmidt har været instruktør på TV-serierne:

Kristian
Livvagterne
2900 Happiness
Sanningen om Marika
TV2's Jul i Valhal
DR's Ørnen
DR's Rejseholdet
DR's Nikolaj & Julie
TV3's Skjulte Spor
 
 
 
Kristian
Serien er en comedy-serie med stand-up komikerne Christian Fuhlendorff og Jesper Juhl. Med vanvittig humor, et godt stykke under bæltestedet, handler serien om sex, vold og superhelte. Kristian er en ung mand, som ser sig selv om en sej superhelt i et fantastisk kostume. Problemet er bare, at det kun er ham selv der kan se der. I virkeligheden er hans superdragt rigtig grim og kikset og han er en stakkel at følge, mens han ynkeligt, forgæves forsøger at få noget længe ventet sex ud af sine anstrengelser.

Livvagterne
Traditionen tro, var Livvagterne en seersucces i kølvandet på talrige andre DR-Drama serier til søndagsfladen. Denne gang har DR tilbudt de tre bærende roller til relativt nyuddannede skuespillere, dog omgivet af mere tv-erfarne og landskendte spillere. Denne blanding giver en forfriskende mix af et nyt og ældre tv-drama, med den nye vinkel at det meste af fotograferingen foregår med et håndholdt kamera, der giver seeren en fornemmelse af at være tilstede i selve scenen, mens den udspiller sig.

Martin har instrueret episode 5 og 6.


2900  Happiness
TV3's soap-serie om nogle velstillede familiers problemer fra det nordsjællandske whiskybælte, var fra starten en stor succes for tv-kanalen. Ordren lød på underholdene tv drama, som kunne sendes næsten dagligt og som kunne blive produceret for lave omkostninger uden at dette gik ud over kvaliteten. En lang række anerkendte skuespillere lægger talent til den kulørte serie, som handler om voldsomme intriger, kærlighed, utroskab og store økonomiske tvangsaktioner. Selvom det er heftige sager, er serien gennemsyret af en god portion humor og selvironi.

Martin har instrueret i alt 20 afsnit af seriens to første sæsoner.


Sanningen om Marika
Svensk krimi-serie i 5 dele, om Marika der på mystiske vis forsvinder på sin bryllupsnat. Hendes mand, Andreas og familien omkring, er selvsagt forfærdede og mens politiet ikke straks kan hjælpe, får Andreas uventet og uønsket hjælp fra en usandsynlig kilde, nemlig Marikas gamle punker-veninde Janna, som har sit helt eget syn på Marikas forsvinden. Sammen må Andreas og Janna forsøge at samle brikkerne og finde svaret på tragedien.

Serien vandt en International iEMMY AWARD


Jul i Valhal

Ørnen

Ørnen er en politiserie med to fortællelag.
På det ydre, aktionsprægede plan handler serien om en yngre kriminalinspektør Hallgrim Hallgrimsson, kaldet Ørnen, som har så let ved at tage ansvar for andre og samtidig med stor ekspertise efterforsker og (formodentlig) opklarer drabssager med forbindelse til grænseoverskridende, organiseret kriminalitet.

På det indre plan handler serien om en mand, som er så elendig til at tage ansvar for sig selv, at han nu befinder sig på kanten af en eksistentiel krise. Han bliver nødt til at foretage en indre efterforskning for at løse gåden om sit eget liv. Vandt den Internationale Emmy Award svarende til den amerikanske tv-verdens svar på filmens Oscar.


Rejseholdet

Rejseholdet tager udgangspunkt i en mængde danske kriminalsager fra de senere år, som er blevet til en række spændende historier baseret på menneskelige konflikter og det medrivende element, der ligger i ethvert opklaringsarbejde.

Kernen i serien er en lille gruppe fra Rigspolitichefens Rejseafdeling – de er eliten blandt danske politifolk og er forenet i en tro på, at forbrydelse ikke må kunne betale sig. Det er deres opgave at opklare de tilsyneladende uopklarlige forbrydelser, der hvert år finder sted rundt omkring i landet. Vandt den Internationale Emmy Award svarende til den amerikanske tv-verdens svar på filmens Oscar.              
Nikolaj og Julie

DRs tv-dramaserie - Nikolaj og Julie - er en serie med fokus på parforholdets genvordigheder.

Lige siden ’Nikolaj og Julie’ ramte skærmen første gang i efteråret 2002, har seernes reaktion været tydelig. Serien røg direkte ind på førstepladsen som det mest sete program på samtlige danske tv-kanaler og blev liggende der alle otte uger - mere end 1 ½ million seere kiggede med.
Vandt den Internationale Emmy Award svarende til den amerikanske tv-verdens svar på filmens Oscar.


Skjulte Spor

TV3's moderne politiserie. En specialgruppe af psykologer sættes sammen med en traditionel gruppe politifolk og i fællesskab skal de så opklare sagerne. Det giver spændinger mellem de to grupper men også tiltrækning.