Martin Schmidt

Forside
...............

Film
...............

TV
...............

Bøger
...............

Foredrag
...............

Kurser
...............

English web
...............

     
 

Foredrag

Martin Schmidt har i mange år været flittigt anvendt som foredrags- og kursusholder.
 

 
 

Skoler

I kølvandet på ungdomsgyserne Sidste Time og Mørkeleg har Martin besøgt hundreder af folkeskoler, gymnasier og efterskoler for at beskrive arbejdet med sine film og give publikum et underholdende og indholdsrigt billede af en verden i filmbranchen. Martin har siden instrueret Rejseholdet, Nikolaj og Julie, Ørnen og senest julekalenderen Jul i Valhal.

Film som medie nyder i disse år stor opmærksomhed, hvilket afspejles klart i de unges og deres faglæreres interesse i at vide mere om faget. De ønsker at lære nyttige værktøjer til bedre at forstå mediet og også at blive bedre udrustet til selv at kaste sig ud i spændende filmprojekter på skolerne.

Martin Schmidt har efterhånden været på alle kanter af riget med sine foredrag, som til enhver tid kan blive tilpasset de enkelte skolers individuelle behov. Foredragets varighed plejer at være 1 ½ time, passende for to sammenlagte moduler uden pause. Foredraget bliver krydret med forskellige relevante klip fra Martins Schmidts film samt fra hans arbejde på serierne Rejseholdet, Nikolaj og Julie, Ørnen og Jul i Valhal.

Læs hele beskrivelsen af foredraget på dette datablad

 
 

Biblioteker

Talrige biblioteker landet over har vist interesse for Martin Schmidts på samme tid underholdende, men også indsigtsfulde foredrag om både film og tv. Martin Schmidt giver et visuelt indtryk af filmbranchen, krydret med relevante anekdoter fra de konkrete opgaver han har haft, specielt Rejseholdet og Nikolaj og Julie. Bibliotekerne kan selv overveje, hvilket publikum de ønsker, at foredraget skal henvende sig til.

Det kan være et foredrag specielt rettet mod de unge, som både vil se nogle af filmenes specielle effekter og høre, hvordan disse er blevet til.

Det kan også være et foredrag rettet mod familien som helhed. Der er ikke mange arrangementer, hvor både forældre og deres teenagebørn kan mødes, men dette foredrag vil interessere dem alle, uanset om de kommer for at se effekter eller ønsker at lære mere om vennerne fra de populære TV-serier, og personerne fra Jul i Valhal.

Endelig kan et biblioteks arrangement være tilpasset den lidt ældre målgruppe, som gerne vil lære om, hvordan TV-serierne bliver skabt, høre gode historier om vores arbejde med dem og frem for alt ønsker at se en masse relevante klip fra de kendte afsnit.

Læs hele beskrivelsen af foredraget på dette datablad


 

Virksomheder

Martin Schmidt er som filminstruktør leder af både det store filmhold og skuespillerne foran kameraet. I denne egenskab er det hans opgave - udover at lave et godt slutresultat - også at inspirere og animere medarbejderne til, sammen med ham, at yde en stor og engageret indsats. Erhvervslivet har fået øjnene op for filminstruktørens rolle som leder og har oplevet, at nogle af de værktøjer, som filmindustrien benytter til at fremme holdindsatsen og samarbejdet, med stor fordel kan overflyttes til andre erhverv.

Både ledere og medarbejdergrupper kan drage nytte af de talrige paralleller, som kan drages imellem filmbranchen og andre brancher. Som i alle andre fag drejer også filmproduktion og ikke mindst instruktion sig om evnen til at kommunikere med andre mennesker. I filmens verden er alle medvirkende også individualister som alle andre steder. Alle skal behandles på hver deres måde, hvis de skal have fornemmelsen af, at de gør en forskel og ingen steder som i filmbranchen gør dette sig mere gældende.

Læs hele beskrivelsen af foredraget på dette datablad